divendres, 4 de juny de 2010

Jornades gastronòmiques a l'Estartit

150 quilos de musclos donen el tret de sortida a la gastronomia de la clova

Diari de Girona. Comencen les jornades gastronòmiques, que es faran en 14 restaurants durant el mes de juny. Una musclada popular donarà demà el tret de sortida a les XV Jornades gastronòmiques Tastets de Mar: La Clova. L'acte s'iniciarà a les 12 del migdia a la carpa instal·lada a la plaça del Port de l'Estartit, on els 14 restauradors que participen a la mostra oferiran musclos. En total es preveu repartir al voltant de 150 quilos de musclos a la marinera cuinats allà mateix, que se serviran gratuïtament amb un got de vi ofert pel Celler Castell de Peralada, Denominació d'Origen Empordà.

Les jornades es faran de l'1 al 30 de juny. Durant aquests dies, els restauradors oferiran uns menús elaborats especialment per a l'ocasió i a uns preus competitius -entre 35 i 45 euros- tenint en compte la qualitat de la matèria primera. La proposta està formada per un primer plat basat en una selecció d'espècies de clova: escopinyes, cloïsses, cargols, tellerines, etc... tan típiques de la zona; i un segon amb peixos locals al forn o a la brasa, procurant mantenir al màxim els valors intrínsecs de cada producte.

Els restaurants del municipi que participen en les jornades gastronòmiques són, de l'Estartit, Can Falet, Can Dalfó, les Corones, Tr3nta Nou, Alba, Fèlix, Medes II, Mont-pla, Santa Anna, Jocs i la Gaviota. De Torroella de Montgrí, els establiments que oferiran el menú són el Picasso, Clipper-Catamaran i Portal del Mar. Els menús inclouran vins de la terra de la màxima qualitat i es podran degustar en un entorn que reforça encara més l'experiència gastronòmica.

Les jornades estan organitzades per l'Estació Nàutica L'Estartit-Illes Medes i compten amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Consell Municipal de l'Estartit.

Font: DIARI DE GIRONA

Veure més informació a: Jornades Gastronòmiques