dimarts, 26 d’abril de 2011

Fira Mediterrània Mar Obert 2011

Els proper dies 29,30 d'abril i 1 de maig, té lloc a Torroella de Montgrí i l'Estartit, la 6ºFira Mediterrània Mar Obert, on el Restaurant Hotel Picasso hi col·labora per degustar la millor cuina.


Enguany la cultura convidada és l'Occitana, i per aquells que vinguin al restaurant els oferirem gentilment un aperitiu amb plats típics occitans: bullabessa, caçolet, pastis de treflas, garbura, aligot, farcidures, freginat, pan golçat i pissaladeria.

La cuina occitana comparteix amb d'altres cuines del mediterrani l'ús d'elements i sabors bàsics i rotunds, entre els quals la carn, el peix i verdures, a més de l'oli d'oliva; però també s'acosta de la cuina atlàntica, amb formatges, patés, nata, mantegues i menjars més calorífics.

Alguns plats ben coneguts són comuns arreu del mediterrani, com la ratatolha (la seva samfaina), l'allioli, la bolhabaissa (semblant al suquet de peix), el pan golçat (pa amb oli), amanides, productes a base d'olives i el vi. Si hi ha alguna cosa que la desmarca dels seus veïns és l'abondant quantitat en l'ús d'herbes aromàtiques, que d'altra banda són les típiques mediterrànies, com el julivert, el romaní, la farigola, l'orenga i l'alfàbrega.