dilluns, 9 de maig de 2011

La cuina de l'Arròs de Pals

A la plana fluvial del Baix Ter, des de fa una bona colla d'anys, es va tornar a conrear arrós. De fet mai s'havia deixat del tot, però és ara que els camps d'arrós són força més i més amples. Pals és la capital de l'arrós al Baix Ter, produint pràcticament tot l'arrós que es planta a la zona, amb una qualitat exquisida que la fa diferent d'altres arrossos.

L'Ajuntament de Pals, a partir de la col·laboració de diferents restaurants de la zona, promociona la cuina de l'arrós de Pals en els seus múltiples formats i varietats. De fet, El Restaurant Picasso té els seus plats d'arrós com ara L'arrós de siurenys amb suc de rostit i pomes del ciri.

El maig és temps quan a poc a poc els camps d'arrosos s'omplen d'aigua, innundant-ho ben bé, per plantar el nou conreu d'enguany. La plana de l'Empordanet agafa aleshores un paissatge característic del Delta de l'Ebre ... la carratera entre Pals i Torroella de Montgrí travessa entre camps d'aigua a banda i banda, amb un paissatge de gran ballesa per exemple a l'hora baixa.